...
trouwkaartenshop      S2G_Webbanner_Hayat_728x90   

Afghaanse Bruiloft

Daags voor de bruiloft heeft de bruid met de vrouwen uit haar omgeving een henna-dag. De henna wordt bezorgd door zingende kinderen die deze van het huis van de bruidegom naar de bruid brengen.
Op de dag zelf wacht de bruid met haar familieleden en kennissen op de bruidegom met zijn gevolg. Traditioneel komt de bruidegom te paard. Het paard draagt een geborduurde doek. Muzikanten omlijsten de stoet.
De bruid en bruidegom nemen plaats op een rijk versierde bank en het feest begint. Er is muziek, overvloedig eten en natuurlijk is er het aansnijden van de taart door het bruidspaar. Een speciale traditie is ‘spiegel en Koran”. Het bruidspaar krijgt gezamenlijk een sjaal over het hoofd en op de tafel voor hen wordt een Koran gelegd. Ook krijgen ze een in een spiegel waar een doek omheen is gedrapeerd. Onder de sjaal ontdoen ze samen de spiegel van de doek en aanschouwen voor het eerst zichzelf als getrouwd paar.
Na het feest vertrekt het paar naar hun nieuwe huis. Als de bruid naar binnen is gegaan, slaat de bruidegom een spijker in de deurpost als symbool van de kracht van hun band.

Stedentrips